Postopek nakupa

1. Izbira in nakup izdelkov

S klikom »V KOŠARICO« kupec oziroma uporabnik izjavlja:

  • da je v skladu z zakonom starejši/starejša od 18 let;
  • da mu ni odvzeta poslovna sposobnost;

Uporabnik želene izdelke poišče preko menijev ali vpisom imena artikla v iskalnik. Za prikaz podatkov o izdelku klikne na fotografijo izdelka, kjer se nato pokažejo informacije o izdelku. V kolikor želi izdelek kupiti, klikne "V KOŠARICO" , s čimer izdelek-(ke) doda v nakupovalno košarico, v kateri ostanejo vse dokler jih ne potrdi za nakup (»Na blagajno«) oz. jih ne odstrani iz le-te. Uporabnik si lahko s klikom na nakupovalno košarico (»Poglej košarico« na desni zgornji strani kjer je navedeno število izdelkov, ki se trenutno nahajajo v košarici ter cena) ogleda izbran izdelek ali več izbranih izdelkov, kjer lahko izbira količino izdelkov za nakup, pri čemer ima vselej možnost odstranitve artikla iz nakupovalne košarice. Za preračun stroškov dostave se v spodnja polja vnese točen naslov in ostale podatke glede načina plačila. Ob izbiri »Na blagajno« bo uporabnika skozi celoten nakup vodil sistem po korakih. Izpolniti je potrebno vsa polja označena z zvezdico (Ime in Priimek; Naslov in številka, Pošta; Kraj; Telefon oz. GSM; Elektronski naslov; Geslo (za registrirane uporabnike)) in označiti s kljukico ali je naslov plačnika enak naslovu prejemnika (dostave). V kolikor se naslova razlikujeta je potrebo vpisati tudi naslov dostave. V kolikor je kupec že registriran uporabnik v naši spletni trgovini, se v podatke za pošiljanje samodejno prenesejo vsi podatki, pri tem dodatno izpolnjevanje polj ni potrebno. Za pravne osebe je potrebne vnesti še podatke o imenu podjetja ter davčno številko. Kupec zaključi naročilo z klikom na gumb "POTRDI NAROČILO".

Dostava blaga se načeloma izvaja le na teritoriju Slovenije. V primeru da so potencialni kupci iz tujine oziroma želijo dostavo izven Slovenije prosimo, da nas za izvedbo naročila predhodno kontaktirate na elektronski naslov: info@pekaci-modeli.si ali telefonsko: +386 2 25 18 239


2.  Registracija uporabnika:

V naši spletni trgovini lahko kupec  opravi nakup kot gost (neregistriran uporabnik), pri čemer je potrebno izpolniti vsa  z zvezdico označena polja (kontaktne podatke, ki so potrebni za izdajo računa ter dobavo naročenega blaga), ali kot registriran uporabnik. V tem primeru se ob prvem nakupu brezplačno registrira in si ob registraciji določi uporabniško ime in geslo. Z ustvaritvijo računa registriranega uporabnika bodo vaši nakupi hitrejši, na tekočem boste s statusom naročila, hkrati pa boste lahko pregledovali tudi zgodovino vaših naročil.

Dane podatke o kupcih, ponudnik uporablja za namen izvrševanja prejetih naročil oziroma poslovanja s stranko ter za namen ponujanja svojih produktov in storitev, obveščanje uporabnika o morebitnih posebnih ponudbah ipd.   

V kolikor uporabnik ne želi prejemati trženjskih informacij od ponudnika, mu navedeno sporoči na elektronski naslov : info@pekaci-modeli.si


3. Pošiljanje naročila:

Po končanem postopku izbire kupec pošlje naročilo (klik na POTRDI NAROČILO), pri čemer dobi na svoj vpisani elektronski poštni naslov obvestilo, da je status naročila "na čakanju", z vsemi že vpisanimi podatki (izbran način dostave, izbran način plačila, podjetje, ime in priimek, naslov, pošta, e-naslov, naročeni izdelki, cena posameznega izdelka, skupna cena vseh naročenih izdelkov, cena poštnine, celoten znesek nakupa).  Pravni status takšnega naročila je “prednaročilo” in ne zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih izdelkov, dokler naročilo ni potrjeno s strani ponudnika. Praviloma je predviden rok dobave tri delovne dni; v kolikor je možno predvideti da bo ta daljši od sedem delovnih dni, ponudnik o tem, ob potrditvi naročila, obvesti kupca preko elektronske pošte, telefona oz. gsm-ja.


4. Potrditev naročila:

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z obrazlago zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na kontaktno telefonsko številko navedeno ob naročilu. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Kupec prejme po elektronski pošti obvestilo s statusom naročila "v obdelavi". Pravni status takšnega naročila je “izvedeno naročilo” in zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih izdelkov, kupca pa k plačilu istih.


5. Blago odposlano:

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje (V kolikor je izbran način plačila »po predračunu« mora kupec predhodno poravnati predračun. Zaradi hitrosti obdelave je priporočljivo da Kupec o tem pisno, s kopijo izvedenega plačila obvesti Ponudnika) in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V nadaljevanju kupec s strani dostavne službe – podjetja GLS prejme po elektronski pošti obvestilo da je blago prevzeto za dostavo.