Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Dobrodošli v spletni trgovini pekaci-modeli.si S spletno stranjo upravlja podjetje Imecon d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Za vse  uporabnike (osebe ki uporabljajo spletno trgovino pekaci-modeli.si bodisi za pridobivanje informacij o izdelkih, pridobitev ponudbe ali za izvedbo naročila oziroma nakupa) veljajo v nadaljevanju navedeni splošni pogoji, ki jih je potrebno upoštevati. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. V primeru, da se z navedenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletno stran zapustite. Pridržujemo si  pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh pekaci-modeli.si  kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Uporabnik je vsak, ki se brezplačno registrira v spletni trgovini ali jo uporablja in opravi nakup kot neregistriran uporabnik.

Podatki o ponudniku, so na voljo na povezavi: Podatki podjetja


Cene in plačilni pogoji

Vse objavljene cene so v EUR in vsebujejo DDV. 

Cene  veljajo za nakup preko spletne trgovine pekaci-modeli.si  in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Pravni subjekti (d.o.o., d.d., sp.,…) so dolžni ob registraciji ali ob oddaji naročila (v primeru da se izvede naročilo kot neregistriran uporabnik) navesti tudi svojo davčno številko in informacijo ali so davčni zavezanci.


Načini plačila v spletni trgovini pekaci-modeli.si

Plačilo izbranega blaga je možno izvesti na dva načina:

  • plačilo po povzetju ob prevzemu pošiljke; kupec pri oddaji naročila izbere način plačila »po povzetju«. V trenutku sprejema naročila le-tega potrdimo pri čemer se pošlje status »v obdelavi«. V kolikor je izdelek na zalogi ga praviloma odpošljemo še isti delovni dan, vsekakor pa v roku sedem delovnih dni (status »izvedeno naročilo«), v nasprotnem primeru se kupca kontaktira po elektronski pošti oz. telefonu in obvesti kdaj sme pričakovati dobavo.

Dostava se izvede preko dostavne službe GLS: Odkupnino paketa oziroma blaga lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico. V primeru, da boste svoje blago plačali s kartico, se vam bodo dodatno zaračunali stroški bančne provizije v vrednosti 1,43 % od zneska odkupnine (celoten nakup + stroški pošiljanja). 

  • plačilo po predračunu (po položnici UPN); kupec pri oddaji naročila izbere način »po predračunu«, pri čemer bo uporabnik na vpisani elektronski poštni naslov prejel  ponudbo oziroma predračun, v obliki »pdf« priponke, v katerem so zajeti vsi podatki za plačilo, pri čemer se znesek nakupa preko banke ali spletne banke nakaže na transakcijski račun SI56 0510 0801 0076 449, Abanka. Na osnovi predračuna lahko plača pravna ali fizična oseba. Javne ustanove in zavodi morajo ob naročilu poslati naročilnico in so upravičeni do plačila v zakonskem roku. Za hitrejši postopek pošiljanja naročenih izdelkov prosimo, da se nam pošlje potrdilo o plačilu. Pri plačilu po predračunu kupec do dostavljavca nima nikakršnih dodatnih stroškov, cena pakiranja in dostave pa je za 1 EUR nižja kot pri plačilu po povzetju. Ponudnik blago odpremi ko prejme potrdilo o plačilu. 

Do plačila je lastnik blaga ponudnik.

V vsakem primeru dostave in prevzema blaga kupec prejme račun, ki velja kot dobavnica.

REKLAMACIJE 

Reklamacija se upošteva, če ima izdelek napako. To pomeni, da nima lastnosti, ki jih je ponudnik ob prodaji oziroma nakupu obljubil, če so bili poslani napačni izdelki oziroma, če izdelek kakorkoli odstopa od naročila.

V primeru da kupec prejme blago z napako, mora to sporočiti ponudniku naslednji dan po tem, ko jo je ugotovil, najkasneje pa peti delovni dan po dobavi, s pisnim obvestilom poslanim na naslov info@pekaci-modeli.si.

Za pisno obvestilo se šteje izpolnjen OBRAZEC, kateremu se priloži fotografija blaga oziroma izdelka z napako in kopija izdanega računa. V kolikor na podlagi poslane reklamacije Ponudnik ne more verodostojno odločiti o njeni upravičenosti, pozove Kupca da mu blago oziroma izdelek pošlje na njegov naslov.  

Ponudnik bo reklamacijo rešil v najkrajšem času, kot jo je mogoče rešiti s skrbnostjo dobrega gospodarja. 

Ponudnik si v skladu z dobrimi poslovnimi običaji ter skrbnostjo dobrega gospodarja prizadeva, da s svojim kupci ne prihaja v spor. V kolikor pa do spora vseeno pride, ga ponudnik in kupec rešujeta sporazumno in v dobri veri. V nasprotnem primeru je za reševanje sporov pristojno sodišče v Mariboru.

Reklamacije se ne upoštevajo v primeru:

  • da se produkti ne uporabljajo na običajen način in se ne upoštevajo navodila oziroma oznake o uporabi 
  • uporabe GRILA oz. ŽARA 
  • uporabi pečice ali drugega toplotnega telesa z neposrednim stikom temperature višje od 250° C  

Obrazec za reklamacijo je uporabniku na voljo na povezavi OBRAZEC.


Omejitev odgovornosti

Podjetje Imecon d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti  ažurnost, točnost in popolnost podatkov, objavljenih na tej spletni  strani. Čeprav se podjetje trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Prav tako si podjetje pridržuje pravico do spreminjanja vsebine spletne strani brez predhodnega obvestila. Za kakršnekoli posledice, ki bi nastale zaradi sprememb vsebine, podjetje ne prevzema odgovornosti.


Postopek registracije uporabnikov

Strani spletne trgovine pekaci-modeli.si so na voljo tako registriranim uporabnikom, kakor tudi anonimnim obiskovalcem spletne trgovine. Vsak uporabnik, ki se registrira, pri brezplačni registraciji prejme svoje geslo, ob čemer se zavezuje, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom razpolagal izključno sam oz. njegov  pooblaščenec.


Naročila in prednaročila

Možnost za oddajanje naročil je 24 ur na dan, vse dni v letu. Obdelava naročila se začne takoj po prejemu naročila preko nakupovalne košarice. Po opravljenem postopku nakupa bo uporabnik preko elektronske pošte prejel obvestilo o prejemu naročila z vsemi potrebnimi podatki o nakupu. Pri tem mora biti kupec pozoren na pravilen vnos podatkov. Kupec prejme elektronsko sporočilo tudi v trenutku odpreme blaga. Za zamude nastale s strani dostavnega podjetja ali za zamude dobaviteljev pri izdobavi izdelkov, ponudnik storitev ne odgovarja. Ko uporabnik odda naročilo se smatra da le-ta sprejema in se strinja z navedenimi splošnimi pogoji. Spletna trgovina pekaci-modeli.si ne nosi naknadne odgovornosti za primer, da ni v stanju dobaviti določenega artikla ali za primer zamude pri dobavi.

Če je za kupca rok dobave bistvenega pomena, mora to ponudniku sporočiti že ob naročilu in izjaviti ali zaradi morebitnega podaljšanega roka dobave odstopa od naročila. Lahko pa sporoči kateri dodatni rok je zanj še sprejemljiv.

Postopek nakupa po korakih (sklenitev pogodbe) je dosegljiv na povezavi: Postopek nakupa.


Pravica do odstopa od pogodbe (nakupa), vračilo izdelkov, vračilo vplačil

Uporabnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima po 43.č členu  Zakona o varstvu potrošnikov pravico, da v  štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga, ponudniku preko elektronskega naslova info@pekaci-modeli.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, katerega mora poravnati potrošnik v primeru odstopa od pogodbe, je strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Obrazec za odstop od pogodbe o nakupu blaga oziroma izdelkov je uporabniku na voljo na povezavi OBRAZEC. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži, opremljeni z označbami oziroma etiketami katere morajo biti nepoškodovane, v nasprotnem primeru se vračilo blaga zavrne. V primeru, da uporabnik naroči dva ali več izdelkov hkrati, ima le-ta pravico do odstopa od pogodbe tudi za posamezne izdelke. Ponudnik vrne kupnino v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe, pri čemer se kupnina vrača izključno preko transakcije na uporabnikov TRR. Kupec mora blago vrniti na naslov: Imecon d.o.o., Rošpoh 76a, 2351 Kamnica


Vračilo artiklov za pravne osebe

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja (enaki pogoji kot za fizične osebe, vendar brez možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh). Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru reklamacijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).


Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da kupec prejme fizično poškodovan paket ali paket, ki kaže na znake odprtja, oz. paket z manjkajočo vsebino, je potrebno le-tega nemudoma reklamirati pri dostavni službi, v enakem stanju kot je bil sprejet (ne da bi se pri tem karkoli dodajalo ali odstranjevalo) in takoj, najkasneje pa naslednji delovni dan po dostavi, sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi  z reklamacijskim zapisnikom in fotografijo poškodovanega paketa poslanim na: info@gls-slovenia.com ter istega poslati v vednost tudi Ponudniku na eMail: info@pekaci-modeli.si . Skupaj z dostavno službo si bomo prizadevali, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.


Odprema, dostava in prevzem izdelkov

Izdelki bodo uporabniku oziroma kupcu dostavljeni preko dostavne službe GLS Slovenia v najkrajšem možnem času. 

Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v najkrajšem možnem času in je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Izdelke bomo dostavili na naslov, katerega ste navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku. Priporočamo vam, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi, saj vas bo kurir lahko poklical in se z vami dogovoril o podrobnostih dostave.

Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico (Visa, Mastercard, BA, Maestro ali Karanta). V primeru, da boste svoje blago plačali s kartico, se vam bo dodatno zaračunal strošek bančne provizije v vrednosti 1,43 % od zneska odkupnine.

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo GLS kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka GLS dostavne službe (01 500 11 90), ter njihov elektronski naslov (info@gls-slovenia.com). Na navedene kontaktne informacije se lahko obrnete in naročite ponovno dostavo paketa na vaš naslov ali pa se dogovorite, da vam paket dostavijo na drug naslov (kjer boste v času dostave dosegljivi). Po vaši želji se lahko z GLS-jem dogovorite tudi za dostavo paketa v vam najbližjo Paketno trgovino ali v Paketomat, kjer lahko paket prevzamete sami.

V paketnih trgovinah – Parcel shop je v primeru opcije »po povzetju« možno plačilo le z gotovino, medtem ko je na Paketomatih v primeru opcije »po povzetju« možno plačilo le z zgoraj navedenimi plačilnimi karticami, pri čemer  se vam bo dodatno zaračunal strošek bančne provizije v vrednosti 1,50 % od zneska odkupnine.

Seznam paketnih trgovin - Parcel Shop in njihov delovni čas si lahko ogledate tukaj.

Če po 30 dneh od prejetega naročila ne prejmete naročenega blaga vam preko elektronskega naslova posredujemo sporočilo, v katerem lahko prekličete ali podaljšate naročilo, dokler izdelka ni na zalogi. 

Stroške pošiljanja pri naročilih do 100 EUR poravna kupec in se zaračunajo v višini 4,00 EUR +DDV kot pavšalni znesek za stroške dostave in pakiranja. 

Za naročila nad 100 EUR je dostava brezplačna.

Pri naročilu plačilo po povzetju ob prevzemu pošiljke se dodatno k pavšalnemu znesku dostave in pakiranja zaračuna še 1,00 EUR + DDV manipulacijskih stroškov. 

Pri naročilu »plačilo po predračunu« ta strošek seveda odpade. 


Varstvo podatkov

Ponudnik bo vse podatek o kupcu, o njegovih povpraševanjih, naročilih oziroma nakupih ter morebitnih posebnih dogovorih pri poslovanju s kupcem, varoval kot poslovno skrivnost.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno originalno programsko opremo (posodobljeno protivirusno zaščito) svojega računalnika. 

Morebitne posebne dogovore oziroma dodatno dogovorjene posebne pogoje sklenjenih poslov, mora kot poslovno skrivnost varovati tudi kupec. 


Arhiviranje računov

Vsi računi se skladno z zakonskimi določili hranijo pri Ponudniku. Kupec lahko pridobi kopijo računa s podano pisno zahtevo poslano na elektronski naslov info@pekaci-modeli.si

Kopije se izdajajo izključno v elektronski obliki na eMail naslov posredovan s strani kupca. V kolikor želite, da se vam račun (kopija oziroma prepis računa) ponovno izda in pošlje v papirni obliki, se za storitev zaračuna pavšalni znesek v višini 3,00 Eur + DDV.  


Avtorska zaščita

Vsebine na spletni strani pekaci-modeli.si so last podjetja Imecon d.o.o. Vsakršno kopiranje, uporaba, objava, distribucija spletnih vsebin oz. posameznih delov le-teh, je brez dovoljenja podjetja Imecon d.o.o. prepovedano.


Pritožbe in spori

Za morebitne pritožbe je kupcu na voljo elektronski naslov info@pekaci-modeli.si . Ponudnik se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pri tem si prizadeva,  da se morebitni spori, v kolikor možno rešijo sporazumno. V nasprotnem primeru bo reševanje sporov reševalo pristojno sodišče v Mariboru.


Pomoč in dodatna vprašanja

V primeru da potrebujete kakršnekoli dodatne informacije ali imate vprašanja, ki se navezujejo na našo ponudbo ali uporabo spletne trgovine, nam pišite na info@pekaci-modeli.si .

Datum izdaje splošnih pogojev: 26.4.2016.